fredag 1 november 2013

Thai-inspirerad grönsakssoppa

Jag lever till mångt och mycket på soppa nuförtiden. Både för att det är nyttig och billig mat (passar min plånka just nu..) och för att det är perfekt att äta på mina halvfastedagar! Med en soppa är det lätt att få äta sig riktigt mätt inom ramen för de högst 500 kcal 5:2-dieten föreskriver!

För att få lite mer variation på sopporna hittade jag på en "Thai-variant" i tisdags när jag hade denna veckas första fastedag. Det blev så gott så jag gjorde en likadan soppa idag!
Vill ni ha receptet så kommer det här:

THAI-INSPIRERAD GRÖNSAKSSOPPA 1 port.
Ca 6 dl grönsaker i bitar (t ex lök, morötter, vitkål, purjo..)
2 tsk Ekologiskt kokosfett med smak
1 struken tsk ingefära (torkad, pulveriserad)
några stänk cayennepeppar
2 msk kokosflingor
1 grönsaksbuljongtärning
ca 4 dl kokande vatten
ev lite extra salt
något proteinrikt

GÖR SÅ HÄR:
Rosta kokosflingorna lite lätt i kastrullen som du ska koka soppan i. Ha i kokosfettet och kryddorna och fräs det ca 1 minut. Sen i med grönsakerna, buljongtärningen och det heta vattnet. Koka ca 20 minuter under lock tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av och ha ev i lite salt och kanske mer kryddor. KLART!
Nästa gång ska jag ha i vitlök också tänkte jag! Det tror jag blir jättegott!!
Och ÄNNU godare tror jag att det blir om man har i en skvätt kokosmjölk/kokosgrädde också! Men nu var det så att jag hade ingen hemma och jag bor ju ute på landet så det är inte bara att sticka ner till närmsta butik och köpa...!
Man tager vad man haver som Kajsa Warg sa! :P

Men proteinerna då? Jo, alltså... Det funkar nog med lite vadsomhelst... det man tycker om! Jag hade Anammas Vegobullar idag. I tisdags hade jag tärnad Fetaost. Men Quornbitar, tärnad Tofu och sojakorv t ex skulle också funka! Prova dig fram till vad du tycker om!

Smaklig måltid!!

Anneli.

Inga kommentarer: