tisdag 28 januari 2014

Vår dagliga Cannabis giv oss idag

Ja, DEN överskriften lät ju!! ;-) Hihi..!!
Men faktum kvarstår! Jag ser till att få i mig ganska stora mängder Cannabis varje dag!
Jo! Det är sant!
Men INTE drogen Cannabis utan Cannabis sativa, mer känd som Hampa! :-)
Hampafrön är fulla med Omega 3 - precis vad mitt hjärta behöver! :-)
Hampafrön är riktigt goda tycker jag! Jag strör dem på typ allt jag äter! Men för att få i mig tillräckligt med Omega 3 fett äter jag även Chiafrön - de är dessutom rika på lättupptagligt protein och är ganska mättande!
Och som inte det vore nog så försöker jag äta lite valnötter varje dag! Men ni får inte se något foto på valnötter! Ni vet nog hur de ser ut ändå!! ;-)

Varför har jag helt plötsligt blivit så noga med att äta saker som innehåller Omega 3 då?
Jo, som ni kanske vet så blev jag ju diagnosticerad med hjärtfel för några år sen, och på grund av min dåvarande läkares underlåtenhet att tro på och undersöka mig när jag berättade om konstiga, onormala hjärtslag så tog det flera år från första symtomet till jag äntligen fick komma till en hjärtspecialist! Och under tiden hann jag få en liten förstoring av ena hjärtkammaren... Sen blev jag tvungen att äta två olika sorters medicin (Sotalol och Bisoprolol) för att hålla hjärtat i schack, vilket var en stor sorg för mig!
För att göra en lång historia kort så bestämde jag mig för att ha ett friskt hjärta så när jag tyckte att hjärtat hade fått "vila upp sig" (med hjälp av medicinerna) och läget kändes stabilt - mitt hjärta hade återgått till sin normala storlek - så började jag försiktigt trappa ner doserna på mina mediciner. Till slut slutade jag helt med Sotalol - med min läkares "tillstånd" (som om jag behövde det... ha!). Sotalolen gjorde nämligen så att jag gick upp rätt mycket i vikt och vad jag än gjorde gick jag inte ner igen! Nåja... Jag trappade ner lite till på Bisoprololen tills jag bara åt 1/4-del av läkarens ordination. Min hjärtläkare tyckte att jag inte var klok!! Och det fick han väl tycka!

Och vill ni veta en hemlighet..? Sch... Ni får lova att inte berätta nåt!! :P Nu har jag inte ätit Bisoprololen på 12 dagar!! :D

Jag har försökt att hålla upp med medicinen förut och en dag har funkat, men inte två! Det fick mig att tänka några varv extra..! Varför får man hjärtfel?? Ja, inte vet jag! Men jag vet att för att hjärtat ska fungera optimalt så behöver man Omega 3 - och Magnesium (Magnesiumcitrat ska vara den bästa).
Eftersom jag är Vegetarian av födsel och ohejdad vana och aldrig har ätit fisk och ytterst lite ägg så är det inte så konstigt om bristen på Omega 3-fett har bidragit (orsakat?) mitt hjärtfel! "Då gör vi det baklänges" tänkte jag! "Om jag tok-laddar med Omega 3 så kanske hjärtat läker" funderade jag vidare och skred till verket, och efter några veckor (3 - 4 tror jag ungefär) så provade jag att ta bort även den sista lilla dosen av Bisoprolol. Först tänkte jag att jag bara skulle hålla upp ett par dagar och trappa ner lite långsamt, men eftersom jag inte märkte nån förändring så drog jag ut på det och nu har det alltså gått 12 dagar utan nån medicin!! :D

Betyder det här att jag är frisk nu då? Njae... svårt att säga...! Jag HAR fortfarande känningar av hjärtat, men inte värre än när jag åt medicin. Och jag har fått extremt dålig kondition i o m att jag inte vågat anstränga hjärtat, så det är svårt att veta vad som är ev hjärtfel och vad som är dålig kondition..! Men jag kommer väl att bli kallad till undersökning hos min hjärtläkare så småningom och då får vi se vad han säger och vad han upptäcker!

OBSERVERA att jag INTE råder någon att göra som jag!!! Inte nog med att man behöver vara lite galen för att göra det, men man behöver framför allt vara väldigt uppmärksam på vad som händer inne i kroppen, ha vettiga alternativ och verkligen TRO på att det är möjligt!
So please kids; don't try this at home! ;-) Åtminstone inte utan ordentligt "kött på benen"!!

Anneli.

Inga kommentarer: