måndag 3 februari 2014

Rena produkter - rent hår

I natt blev jag av med oskulden!
Näää, inte DEN oskulden! Era snuskpellar!! ;-) Jag har ju 5 barn förijössenamn!! :P
Nä, den här oskulden var betydligt oskyldigare! För första gången i mitt liv tvättade jag håret med ett helt naturligt, hemmagjort schampo och balsam!
Jag har tänkt på att göra det jättelänge, men jag ville göra slut på de schampon jag hade först. Nu är de slut och det var alltså dags för att bli av med 100 %-naturligt-hemmagjort-schampo-oskulden! :D
I den vänstra koppen har jag balsamet som består av:
1 ägg
1 tsk honung
1 msk äppelvinäger
1 msk rosenvatten
och det var ju bara att vispa ihop så var det klart!

I den högra koppen har jag schampot, lika lätt att vispa ihop och med nästan samma ingredienser. Men bara nästan:
1 ägg
1 tsk honung
1 tsk bikarbonat
1 msk rosenvatten

FAKTARUTA:
Äggvita, honung och bikarbonat är rengörande.
Äggula, honung och äppelvinäger är mjukgörande och återställer PH-balansen.

Nästa gång jag gör det här så ska jag förtjocka det med nåt - antagligen Huskfiber - för det var ganska paltigt att få in det i håret när det var så rinnigt, men det gick i alla fall, och det här blev resultatet:
Håret kändes ganska strävt och konstigt när jag hade både schampot och balsamet i håret - ungefär som när man badat i saltvatten! Jag hade det i håret ca 15 - 20 minuter (både schampo och balsam, fast inte samtidigt så klart!) och passade på att bada och fila fötterna under tiden.

RECENSION: Håret blev rent som ni ser av bilden, men inte lika mjukt som med "köpeschampo" och "köpebalsam". Det kändes fortfarande lite strävt när jag borstade ut håret i morse, men det är inte alls flygigt och det gick lätt att borsta ut det trots allt! Men jag har känslan av att det kommer se stripigt ut fortare än annars...! Vi får väl se!

Fortsättning följer; jag lär testa det här fler gånger!

Anneli.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Anneli! Oh så spännande att du har testat och delar med dig. Snällt av dig att visa dina blandningar och recept. Jag håller på med slutschampo och ska snart blanda ihop ingredienserna för att börja min "jungfruliga" tillvaro ;-).

Anneli Sjögren sa...

Ja, jag tycker det är spännande att testa själv! Jag fick en kommentar på facebook att man kan skippa bikarbonatet så det ska jag kanske testa nästa gång! Dock tycker jag att håret luktar svagt av ägg vilket jag inte gillar, så nästa gång kommer jag att ha några droppar aromaolja i.
Lycka till med din "Jungfruliga" tillvaro! Kommer du på nåt bra får du gärna dela med dig! :D