tisdag 17 februari 2015

Ingen mer periodisk fasta

Jag har glömt/inte orkat berätta för er att jag har slutat med allt vad periodisk fasta heter! Efter drygt 1 år och 7 månader med 5:2-dieten (och periodvis 16:8-dieten samtidigt) så fastade jag min sista dag den 10 november förra året.

Varför kanske ni undrar. Jo för att jag lyssnade på en pod om att ha underfunktion i sköldkörteln (Den HÄR) och nån gång mot slutet av den sas det att när man har struma/problem med sköldkörteln så är det inte bra att stressa kroppen på det sätt som sker när man fastar. Jag orkar inte förklara, men lyssna på poden - speciellt om du har problem med sköldkörteln, för där sas många klokheter!

Anyhoo.. detta föranledde mig att tvärsluta med periodiska fastor. Men redan innan jag lyssnade på poden så hade jag börjat känna att min kropp fullkomligt SKREK efter näring! Jag försökte att äta så nyttigt jag bara klarade av, och även ta näringstillskott (bl a chlorella- och spirulinaalger, men även B-jäst, magnesium och C-vitamin och lite till...), men jag kände att det inte räckte. Kroppen skrek fortfarande efter näring!
Och nu, nu är jag hungrig hela tiden!! Jag som har blivit van vid, och känt mig helt Ok med att inte äta nånting alls mellan kl 20.00 - 12.00 (eller ännu längre...) vill helt plötsligt äta hela tiden! Och det är som att jag aldrig blir mätt - knappt ens när jag äter! Jag har nog aldrig varit så hungrig i hela mitt liv tror jag!

Jag försöker "tygla" min hunger, dricker mycket té istället när jag får impulsen att äta, men trots det har jag gått upp hela 8,5 kilo i vikt! Om det inte vore så att jag redan var galen så skulle jag säga att jag blir galen!! ;o)
Skämt å sido - det ÄR verkligen inte roligt!!! Så just nu känner jag att jag hänger i limbo, vet inte vad eller hur jag ska äta för att ge min kropp all den näring den behöver, undvika det som inte är bra för mig (främst gluten, mjölkprodukter, socker) och samtidigt inte gå upp i vikt. Helst gå ner i vikt förstås! *Suck* :-(

Att jag är utbränd hjälper inte till direkt... och nu börjar jag känna panik för att jag gått med på att så smått börja jobba från och med den 2 mars...! Samtidigt som jag VILL börja jobba lite och få mer rutiner i mitt liv... Gaaaaahhhhhh!!! What to do? What to do? Jag vet inte! Jag försöker bara överleva just nu!

Om jag hade massa pengar skulle jag åka till Portugal; till det där Hälsohemmet från dokumentären "Super Juice Me" och juicefasta i en månad! Juicefasta tror jag inte går att jämföra med periodisk fasta  i o m att man kontinuerligt under hela dagen får i sig massor av näring vilket ju är precis det min kropp skriker efter! Men.... No money - no funny... Jag får vackert stanna hemma och bara göra så gott jag kan! Vilket inte är särskilt mycket just nu... Men rätt vad det är så vänder det! Ingenting är ju som bekant för evigt!

Anneli.

Inga kommentarer: