söndag 28 augusti 2016

Förkylning, nålar och Chili Cheese

Här kommer en uppdatering av vad som har hänt sen sist. För lite har det hänt trots att jag varit sjuk (förkyld) hela veckan!

Jag tror inte att det jag haft har varit en "vanlig" förkylning, för jag har inte träffat någon jag kunnat bli smittad av, och varken make eller son har blivit smittade av mig. Nä, jag misstänker att detta har varit en utrensning igångsatt av frekvensmedicinen från "min" Homeopat Kari Kokko. Men oavsett om det är så eller inte så har jag varit riktigt dålig!

I torsdags kväll fick jag ett sms från Dr Yang (vår vän och "familjeakupunktör") som frågade om jag kunde komma ner dagen efter. Han skulle nämligen ha en Kinesisk professor - specialiserad på övervikt - på besök, och fredagen var enda dagen han skulle vara där. Eftersom jag hade börjat känna mig bättre så sa jag ja.

Men det blev inte riktigt som vi tänkt oss...
När jag kom in på Dr Yangs klinik så var han inte där! Han var på Arlanda för att hämta den här professorn och planet var jätteförsenat! Men; Dr Yangs dotter Xi som också är akupunktör gav mig en behandling så att jag inte åkt helt förgäves. Men det var ju inte riktigt det jag kom dit för... Missförstå mig rätt: Xi var oerhört skicklig på att sätta nålar, men den här professorn skulle ha med sig speciella "trådnålar" som jag hade velat prova... De här "trådnålarna" är speciella på så sätt att man lämnar trådarna kvar i kroppen, och låter dem sitta där tills de lösts upp av sig själva, vilket gör att effekten av dem förlängs. Jaja... jag får väl åka ner en annan gång så Dr Yang får sätta såna nålar på mig!

På vägen hem stannade jag på MAX i Barkarby för jag var jättehungrig! Och vet ni vad jag gjorde..? Jag bröt mitt nästan 9 månader långa glutenuppehåll! Nä, jag åt inte min Crispy Mexican bönburgare med bröd utan med salladsblad, men... jag åt 6 st Chili Cheese, och de är ju panerade i vanligt skorpmjöl innehållande gluten. Det var sååå gott!! Mmmm...
Av det lilla glutenet som de innehöll fick jag ingen som helst reaktion! Kanske var det för lite gluten för att jag skulle reagera eller så klarar jag av att äta gluten. Jag vet inte. Hur som så tänkte jag inte sätta fart och käka mackor och pasta nu, utan jag vill fortsätta äta mestadels glutenfritt, men jag tänker inte ha nolltolerans längre! Och skulle jag märka att jag reagerar negativt om jag äter en större mängd gluten nån gång så får det väl bli nolltolerans igen. Svårare än så är det inte!

Förresten så ställde jag mig på vågen i morse, och trots Chili Cheese och bönburgare så har jag gått ner 1,4 kilo denna vecka! Det kändes ju himla kul! :o) Jag har kört med 5:2-dieten och följaktligen fastat 2 dagar denna vecka, men en stor del av viktminskningen beror nog på att jag varit sjuk..! Men ni vet vad man säger: inget ont som inte har nåt gott med sig! :o) Synd bara att det inte kommer vara lika kul att ställa sig på vågen nästa vecka...! :P Så stor viktnedgång på en vecka kan man ju inte räkna med, och det är inte ens sunt eller bra att gå ner så fort! Jag kommer vara glad bara det går åt rätt håll! Och lagom ÄR trots allt bäst!

Men nu kommer en ny vecka och jag tar nya tag! Hoppas jag blir helt frisk snart och sen håller mig frisk! Och förstås fortsätter att bli friskare och friskare. Och smalare och smalare! Jag vill ha mitt liv tillbaka!!!

Anneli.

Inga kommentarer: