onsdag 5 juli 2017

Hur gott får det vara?

Idag är det dag 10 på min juicefasta, och jag mår rätt bra...! 😊 Och inga planer på att sluta har jag! Fast om jag ska vara riktigt ärlig så har jag börjat tänka på mat, och vad jag ska äta sen när jag slutar fasta... Min förhoppning är ju att jag ska "skärpa mig" och äta nyttigare än innan fastan - inte för att jag åt så väldans onyttigt, men i och med att jag haft så himlans snålt med energi så har det blivit mycket färdigmat och halvfabrikat, och det är både dyrt och inte lika nyttigt som när man lagar själv från grunden!

Igår köpte jag två böcker av en kvinna i Krylbo som lagt ut dem till försäljning på en facebook-sida, och böckerna var dessa:
Inte för att jag vill börja äta LCHF igen, men jag vill dra ner på onödiga kolhydrater och gluten. Och brödet på boken till höger ser så himla gott ut (eller är det bara jag som tycker det som ser det med mina "jag har inte ätit fast föda på 10 dagar-ögon"?), och boken till vänster indikerar ju att det är snabba och lättlagade recept i den vilket tilltalar mig, så jag kände att jag ville ha dem! Att de sen bara kostade 20 kr styck gjorde ju inte saken sämre! 😄
Jag har inte hunnit titta så mycket i dem än, men det är ingen brådska! Jag kommer nog fortsätta fasta ett tag till!

Nu kanske ni börjar undra om det var böckerna jag syftade på i min bloggtitel, men se det var det inte! Fast det kanske finns en hel del smaskens i dem också, men det kan jag ju inte veta förrän jag provlagat nåt ur dem! Nä... Det är nåt annat jag har ätit idag som var såååå himla gott! Och det var inte en ny fantastisk juiceblandning... 😏

Jag har ju berättat för er att jag "fuskfastar" lite i o m att jag tillåter mig lite vattenmelon och 1 tsk chiafrö per dag, men idag fuskade jag med nåt jag inte fuskat med förut, nämligen:
Årets första jordgubbar från vårt eget jordgubbsland!

Alltså jordgubbar... Hur gott får det vara? 😋 Självklart odlar vi ekologiska jordgubbar - annars hade jag INTE ätit av dem! Jag fastar ju (bl.a.) för att rena min kropp och då vill jag ju inte stoppa i mig besprutningsgifter!
Käre Maken säger att från och med nu kommer det bli jordgubbar varje dag i några veckor, så jag kommer med största sannolikhet att "fuskfasta" lite varje dag framöver! 😛 Och det är faktiskt heeelt Ok med mig!! 😂

Nu under den här tiden jag fastat så tycker jag faktiskt att jag fått lite mer energi! Igår var jag visserligen supertrött hela dagen, men frampå kvällen piggade jag på mig och gick sen inte och lade mig förrän vid 04.00 i morse. Men trots det "tidiga" sänggåendet så har jag varit ovanligt pigg idag och fått ganska mycket gjort (för att vara mig)! Bl a har jag diskat lite, sorterat blomkrukor för att se vilka jag vill spara och vilka jag kan göra mig av med, gått ut med soporna och jag har plockat lite rosenblad som jag lagt på en ren diskhandduk för torkning:
De doftar sååå gott! Rosenblad använder jag både i egna téblandningar och egengjorda salvor. Sen kan man koka rosensaft och rosmarmelad också om man skulle vilja, men det är så mycket socker i så jag kommer nog inte att "slösa" mina rosenblad på nåt sånt! Och det här lilla jag fick ihop idag räcker inte långt, men jag kommer att försöka ta mig ut och plocka lite varje dag så länge det finns! 😊 Vi får se hur mycket jag kan få ihop!

Nu ska jag avsluta det här blogginlägget och gå ut i köket och "dricka middag"! På återseende!

Anneli.

Inga kommentarer: